#Inspiration


Van Blue naar Yellow

Van Blue naar Yellow

Vandaag is het Blue Monday, ofwel de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Een mooi moment om te laten zien hoe wij bij Yellowtail Conclusion onze medewerkers van ‘Blue’ naar ‘Yellow’ supporten!

Bij Yellowtail Conclusion maken we graag impact om het financiële leven van consumenten te verbeteren. Klanten en consumenten zien dat onder andere terug in de innovatie IT-oplossingen die we leveren. Deze oplossingen zijn gemaakt door professionals waar we trots én zuinig op zijn. Daarom willen we als Yellowtail Conclusion ook impact maken op de levens van onze eigen mensen. Met zinvol werk, maar ook door eraan bij te dragen dat iedereen lekker in zijn of haar vel zit.

Iedereen kan wel eens wat hulp gebruiken

Ieder leven kent ups-and-downs. Dat is normaalste zaak van de wereld. Soms heb je een zetje van buitenaf nodig om je beter te gaan voelen. Bijvoorbeeld als je ’s nachts ligt te piekeren en je wilt weten hoe je daarvan af komt. Of als je graag wat minder stress en meer rust wilt. Of als je zoekende bent hoe je werk en privé  goed in balans krijgt. Of als je gezonder wilt gaan eten. Met wat handige tips en/of begeleiding kun je hierin al snel goede stappen maken. En dat is precies wat Yellowtail Conclusion haar medewerkers biedt. Dat doen we laagdrempelig én digitaal.

Online begeleiding

Hiervoor maken we gebruik van OpenUp. OpenUp biedt online begeleiding bij het verbeteren van je mentale welzijn. Onze medewerkers kunnen deelnemen aan ‘Spaces’ waarin zij livesessies kunnen volgen over een thema dat hen aanspreekt. Bijvoorbeeld over hoe je goed leert luisteren in gesprekken of over hoe je grenzen stelt. Ook kunnen zij hier een relaxte meditatie volgen tijdens de lunchpauze. OpenUp bevat ook veel online cursussen, video’s en artikelen, bijvoorbeeld over beter ademhalen en leren om feedback te geven. Net waar je behoefte aan hebt of wat je leuk vindt.

1-op-1 in elke taal

Wat OpenUp ook bijzonder maakt, is dat onze medewerkers hier gratis toegang hebben tot online videosessies & chats met een gecertificeerde psycholoog of lifestyle-expert. Vaak kunnen zij dezelfde dag nog een afspraak inplannen (wat in de reguliere zorg vrijwel nooit lukt) en er is geen toestemming nodig van een huisarts, zorgverzekeraar of van Yellowtail Conclusion. Een gesprek is geheel anoniem. Waar we heel blij mee zijn, is dat iedereen zo’n 1-op-1 gesprek kan aanvragen in zijn of haar moedertaal. Daarmee is deze vorm van ondersteuning ook voor onze internationale collega’s toegankelijk.

Laagdrempelig naar meer plezier, geluk en energie

Van het maken van een testje, artikelen lezen, een webinar volgen, een video kijken of praten of chatten met een psycholoog of lifestyle-expert, in OpenUp vinden onze collega’s alles wat zij nodig hebben om zich beter te gaan voelen en om zich goed te blijven voelen. Gratis, snel en laagdrempelig. Ook dat is werken bij Yellowtail: we supporten je van Blue naar Yellow, de kleur van plezier, geluk en energie!

More news