#Inspiration


Zo verbeteren we met MongoDB ons platform CORD

Zo verbeteren we met MongoDB ons platform CORD

Bij Yellowtail Conclusion werken bevlogen developers die zich inzetten voor de beste fintech oplossingen, zoals ons platform CORD. Elke developer kan een deel van zijn of haar tijd besteden aan innovatie – en dat levert veel op. Lead Software Developer Monica Stoica was onlangs bij een conferentie van MongoDB en vertelt met welke inspiratie zij terugkwam voor CORD.

Over CORD

CORD is een back-end platform dat verbindingen maakt tussen interne en externe bronnen en systemen. Met functionaliteiten als identity & access management (IAM), documentenmanagement, het genereren van e-mails en pdf-bestanden en domein-gerelateerde integraties voor (financiële) calculaties, kan CORD dienen als back-end voor complexe financiële proposities en producten. Het grote voordeel is dat consumenten door CORD zelf geen moeite meer hoeven te doen als zij (financiële) gegevens over zichzelf moeten aanleveren, bijvoorbeeld bij het aanvragen van een hypotheek. CORD haalt de gegevens op en kan deze automatisch invullen op een hypotheekaanvraagformulier. Dat scheelt consumenten veel tijd.

CORD en MongoDB

Een andere handige feature is Vector search. Dit geeft je de mogelijkheid om aan de hand van machine learning te zoeken in ongestructureerde data zoals pdf’s en afbeeldingen. In CORD kunnen we op die manier bijvoorbeeld gegevens halen uit een afbeelding van een paspoort. Hiermee verbeteren we de zoekfunctionaliteit van CORD én worden de zoekresultaten sneller getoond waardoor de gebruiksvriendelijkheid van het systeem toeneemt.

Wat we als developers graag willen bereiken, is het verbeteren van de prestaties van CORD zodat we het de eindklant nog makkelijker maken en een nog betere gebruikerservaring kunnen geven. Daarom heeft iedere developer bij ons iedere drie weken twee dagen om zelf aan innovatie te besteden. De ideeën die hieruit voortkomen hebben al tot veel mooie nieuwe features geleid. We blijven de nieuwe releases van MongoDB volgen zodat we het systeem in zijn optimale capaciteit kunnen gebruiken voor een nog beter presterend CORD.

More news