#Future


Eva over haar onboarding-ervaring

New colleagues about Yellowtail

Yellowtail Conclusion groeit! Vorig jaar hebben we een goed aantal nieuwe collega’s verwelkomd. Eva (business consultant) is begin 2021 aan boord gekomen. Het is tijd om onze ‘nieuwe’ aanwinst iets beter te leren kennen.

Bij Yellowtail Conclusion voel ik me als een vis in het water omdat…

Eva: ” Met mijn masterdiploma Communicatiewetenschappen heb ik niet de meest gebruikelijke achtergrond die je zou verwachten bij een IT-club. Ik wist immers niets van IT en toch werk ik nu al meer dan zes maanden aan technische analyses. Overigens komen mijn communicatieve vaardigheden zeker van pas tijdens de verschillende klantsessies. Net alsde andere starters, heb ik echt mijn plekje gevonden binnen Yellowtail.”

Onboarden in tijden van corona was…

Eva: “Eerlijk gezegd? Het kostte me even tijd om alle nieuwe informatie online te verwerken. Er is veel te verwerken tijdens zo’n onboardingsperiode. Normaal gesproken kun je iemand allerlei vragen stellen, maar dat bleek soms een beetje lastig te zijn tijdens via Teams. Er valt hier zoveel te leren, dus je verveelt je zeker niet tijdens het onboarden. Nu er steeds meer mag, merk ik wat voor een leuke club we samen hebben. Successen worden gevierd en collega’s staan zowel online als offline voor elkaar klaar.”

Je eerste indruk van Yellowtail Conclusion

Eva: “Ik kan dat gemakkelijk samenvatten in drie woorden: Gedreven, jong en leuk.”

Kun je ons iets vertellen over de projecten waaraan je tot nu toe hebt gewerkt?

Eva: “Tijdens de eerste maanden heb ik voornamelijk gewerkt voor klanten in de hypotheekmarkt. Van daaruit ben ik naar het pensioendomein gegaan. We zijn momenteel bezig met het bouwen van een nieuw pensioenportaal voor een groot pensioenfonds. Ik bespreek de functionaliteiten van het portaal met de klant en onderhoud contact met de ontwerpers. Vervolgens neem ik de verantwoordelijkheid voor het vertalen hiervan naar ‘verhalen’ voor onze ontwikkelaars.”

Is er nog iets anders wat je over Yellowtail zou willen zeggen dat andere baanzoekers moeten weten?

Eva: “Gewoon doen. Je hebt volop mogelijkheden, je kunt trainingen volgen en collega’s ondersteunen je waar nodig. Dus je krijgt de ruimte om te ontdekken waar je echt plezier in hebt. Dat is echt fijn als je net aan je carrière begint.”

Do you also want to kick-start your career? Do you see yourself working as a UX designer, business consultant or perhaps more behind the scenes as an IT professional? Check out our vacancies

More news