Op vrijdagavond 5 januari werd 2018 gamend ingeluid met het Yellowtail FIFA-toernooi. Niet geheel verassend was de keuze voor FIFA aangezien collega’s regelmatig op kantoor de controller oppakken om ter ontspanning een potje FIFA te spelen.

Vier schermen

Aan het eind van de middag werden er meerdere Playstations geïnstalleerd om uiteindelijk op vier schermen het toernooi te spelen. In vier poules streden 14 Yellowtailers voor 8 plaatsen in de beslissende knock-out fase. Er werd gespeeld met een maximale teamsterkte van ‘4 sterren’, zoals Ajax, Red Bull Leipzig en Southampton. Uitkijken was het vooral voor de ‘nieuwe Yellowtailers’, Joppe Curvers en Kevin van Rijn, die 2 januari zijn gestart bij Yellowtail. Beiden haalden uiteindelijk een plek bij de laatste 8.

Vooraf werden Frank Levering en Dennis Boesser getipt voor een finaleplek. Omdat Dennis tweede werd in zijn poule, kwamen ze al in de kwartfinale tegen elkaar te spelen. Het sterke West Ham United van Frank wist uiteindelijk Dennis’ Southampton te verslaan. De andere halve finalisten waren Jan Marten van Seijst, Daniël Veenhoven en Kevin van Rijn.

Spannende finale

De finale werd een confrontatie tussen Daniël, spelend met Olympique Lyon, en Frank. De finale werd gespeeld op het grote tv-scherm onder belangstelling van alle andere deelnemers. Frank kwam al snel op 1-0 voorsprong en wist de spannende finale met 2-3 te winnen en schreef de titel Yellowtail FIFA-kampioen op zijn naam.