De maand september is door Yellowtail sportief gestart met deelname aan de LEF Finance Run in Amsterdam. Er stonden op vrijdag 1 september in totaal 12 Yellowtailers, aangevuld met enkele introducées, klaar aan de rand van de Amsterdamse Bosbaan voor de 5 of 10 kilometer run.

Regen

Het rondje van 5 kilometer om de roeibaan is een redelijk smal pad. Vlak voordat het startschot klonk, barstte een flinke regenbui los. De eerste kilometers bestonden zodoende uit het zigzaggen door het deelnemersveld of inhalen over het (kletsnatte) gras. Het merendeel van het deelnemersveld liep de 5 kilometer en zo was het voor de overgebleven 10 kilometer-lopers een rustiger tweede rondje.

Zeer eervolle vermeldingen zijn de 45.57 van Raymond op de 10 kilometer en de 23.55 van Matthijs op de 5 kilometer. De twee gloednieuwe Yellowtailers Cas en Dennis liepen op hun eerste werkdag ook meteen mee. Na afloop, toen de zon heerlijk scheen, werd de dag afgesloten met een gezellige borrel.

Stichting LEF

Drie jaar geleden was de eerste editie van de LEF Finance Run. Centraal tijdens deze run staat het ophalen van geld voor de stichting LEF. Deze stichting brengt financiële zelfredzaamheid bij/voor jongeren onder de aandacht. Met de Finance Run wordt er door inschrijfgeld, sponsoring en een veiling geld ingezameld voor de stichting. In 2016 was Yellowtail ook van de partij.