Wij stellen graag onze collega’s voor! Deze week: Dennis Boesser. Dennis is sinds september 2017 consultant bij Yellowtail, maar was daarvoor al als afstudeerder werkzaam.

Hoe zijn de eerste maanden bij Yellowtail je bevallen?

Alsof ik nooit ben weggeweest. Wat in principe ook wel waar is, aangezien ik mijn afstudeerscriptie heb voltooid bij Yellowtail. Ik kende dus eigenlijk de hele organisatie al voor ik mijn eerste officiële werkdag begon. Het grote verschil tussen afstuderen en consultant zijn bij Yellowtail is dat ik nu meedraai in ‘echte projecten’. Hoewel ik mijn afstudeerwerk nog steeds wekelijks voorbij zie komen op kantoor.

Met welk project ben je gestart?

Waar ik tijdens mijn afstuderen mee ben gestart, doe ik nog steeds. Ik blijf mij verdiepen in nieuwe innovaties als Machine Learning, Chatbots en Robot-advies. Momenteel doe ik een innovatietraject bij een grote bank. Ik merk dat ik in dit project helemaal op mijn plek zit. Ik ben nu niet alleen bezig met UX-design, maar leer ik ook op technisch gebied enorm veel.Tevens krijg ik alle ruimte om mijzelf te ontwikkelen in de dingen die ik leuk vind en waar ik goed in ben.

Waar ben je trots op in het starten van je eerste baan?

Binnen Yellowtail begin ik mijn eigen expertise te creëren. De organisatie groeit hard, we hebben veel consultants in dienst en toch heeft iedereen zijn eigen skills. Ik probeer mij ook echt te blijven focussen op innovaties binnen de financiële sector met behulp van technologieën als kunstmatige intelligentie. Ik merk dat als je laat blijken ergens sterk in geïnteresseerd te zijn en daar ook veel vanaf weet, dan weten mensen je vanzelf wel te vinden.

Dan wat vragen van een andere orde..

Wat doet een Yellowtailer in de file?

Niets. Ik houd ook niet van bellen in de auto, ’s ochtends ben ik niet zo spraakzaam. Dus ik zit, heel stil, vooruit te kijken met de radio aan. Echt een feestje.

Wat is je muziek guilty pleasure?

Lords of the Underground – Funky Child. Dit nummer bestond eerder dan ik en ik heb eigenlijk ook geen idee waar het precies over gaat, maar dat geeft niet.