Vijf vragen aan Cas de Vroom, consultant bij Yellowtail sinds september 2017:

Hoe zijn de eerste maanden bij Yellowtail je bevallen?

Goed! Yellowtail is precies wat ik verwachtte: gezellige collega’s en uitdagende opdrachten. Ik voelde me ook vanaf dag één thuis en binnen een week lagen mijn voeten ook op tafel bij de ‘huiskamer’ vergaderruimte. De sfeer en collega’s bij Yellowtail ervaar ik als gezellig en no-nonsense, terwijl we allemaal toffe resultaten realiseren bij onze klanten. Je leert collega’s ook beter kennen buiten de projecten om tijdens trainingen en activiteiten. Daarnaast mocht ik ook snel ‘aan de bak’; vanaf dag twee verdiepte ik me in een softwareoplossing en binnen een maand had ik enkele implementatieprojecten.

Met welk project ben je gestart?

Mijn eerste project is een overkoepelend project dat uit meerdere implementaties bestaat. Het moederbedrijf wilt namelijk een softwareoplossing gaan inzetten bij al haar dochterondernemingen. Aan dit project werk ik samen met een collega en hebben zodoende de dochterondernemingen onderling verdeeld. Hierdoor ben je per dochteronderneming verantwoordelijk voor de gehele implementatie. Dit bekent een grote diversiteit aan werkzaamheden: sessies met de klant, analyses, ontwerpen maken, configureren, testen en trainingen. Daarnaast schakel ik intern met technische collega’s over de technische mogelijkheden en aandachtspunten.

Waar ben je trots op in het starten van je eerste baan?

Dat ik vanaf het begin veel verantwoordelijkheid krijg en die ook waar maak. Voor een ander project heb ik nu ook nog meer verantwoordelijkheid gekregen: als projectmanager ervoor zorgen dat een belangrijk intern ontwikkelingstraject succesvol wordt.

Dan wat vragen van een andere orde..

Wat doet een Yellowtailer in de file?

Via de WAZE en ANWB-app kijken of er geen route is om de desbetreffende file te vermijden. Als er geen snellere route is, dan maar aansluiten en leuke muziek luisteren.

Wat is je muziek guilty pleasure?

Guus Meeuwis – Brabant (hoewel dit als Brabander misschien minder een guilty pleasure is)