Vijf vragen aan Kevin Overzee, Recruiter bij Yellowtail sinds maart 2017:

Hoe zijn de eerste maanden bij Yellowtail je bevallen?

Uitstekend! Ik voelde me eigenlijk heel snel thuis. Enthousiaste, behulpzame collega’s en de informele sfeer onderling is erg prettig. Daarbij krijg je snel het vertrouwen en de kans om te doen wat jij denkt dat goed is, waar jij goed in bent en wat jij kunt bijdragen aan Yellowtail. Buiten het werk om zijn er leuke activiteiten, al kon ik jammer genoeg wegens andere verplichtingen niet mee naar Barcelona :-(. Zo hebben we om de drie weken op vrijdag een gezellige borrel, heb ik het meerendeel van de wedstrijden met het Yellowtail-voetbalteam gespeeld en doe ik mee met de Finance Run.

Met welk project ben je gestart?

Als recruiter ben ik eerst van start gegaan met het opzetten van recruitmentplan. Dit zorgde eigenlijk direct voor een goed inzicht in het recruitmentlandschap. Nadat ik dit gepresenteerd had voor het managementteam kreeg ik al snel meer verantwoordelijkheden. Nu ben ik verantwoordelijk voor het hele recruitmentproces, het voeren van sollicitatiegesprekken, searchen via LinkedIn etc. Ik concentreer mij daarbij voornamelijk op de development vacatures.

Waar ben je trots op in het starten van je eerste baan?

Het gevoel dat ik ook een waardige gesprekspartner kan zijn voor sollicitanten met een technische achtergrond. Er zijn genoeg recruiters die totaal geen verstand hebben van programmeertalen en denken dat Java en Javascript toch bijna hetzelfde zijn. Dankzij de hulp van onze developer Frank, waar ik veel contact mee heb, heb ik veel kennis opgedaan over dit vakgebied en zelfs een stoomcursus programmeren gekregen. Recruiters in zijn algemeenheid hebben niet een al te beste naam in de IT-branche, dus ik hoop me daar echt in te onderscheiden.

Dan wat vragen van een andere orde..

Wat doet een Yellowtailer in de file?

Nou sta ik gelukkig echt praktisch nooit in de file, lucky me! In de 30 minuten durende autorit ben ik ’s ochtends een vaste ‘Evers Staat Op’-luisteraar. Heerlijke, simpele humor. ’s Middags bel ik gedurende het voetbalseizoen vaak met andere trainers en coördinatoren om bepaalde zaken te bespreken. Wanneer dat niet het geval is, ‘zing’ ik waanzinnig vals mee met Spotify of 538..

Wat is je muziek guilty pleasure?

Ik zie van de recente muziek toch wel ‘Jebroer – Kind van de Duivel’ als regelrechte guilty pleasure.. Van de classics wordt het toch wel iets als Shaggy.